Læring - Læring med bevægelse

 Der er flere teorier, der understøtter ideen om, at bevægelse kan have en positiv indvirkning på indlæring.


Eksempler:

Kognitiv belastningsteoriJohn Swellers (professor, New South Wales University) har designet det han kalder "kognitive belastningsteori." Dette for at give nogle retningslinjer for hvordan information bør præsenteres, når målet er at optimere elevernes intellektulle præstationer.

Teorien er at instruktionerne i en opgave skal udformes på en måde der reducerer belastningen af det han kalder for arbejdshukommelsen.Ved studier har han fx fundet, at informatio opfattes dårligere hvis det bliver givet i tekst og tale på samme tid, dette fordi mennesket har en begrænset behandligskapacitet. Der er grænser for hvad arbejdshukommelsen kan bearbejde på samme tid. Der er risiko for at alle unødvendige elementer og materialer kommer i vejen for de relevante informationer, der skal være med til at skærpe indlæringen.

Ifølge denne teori kan bevægelse hjælpe med at reducere kognitiv belastning og frigøre kognitive ressourcer, som kan bruges til at forbedre indlæring. Bevægelse kan også hjælpe med at forbedre opmærksomhed og fokus, hvilket kan føre til bedre indlæring.

Embodied cognition-teori: Denne teori hævder, at kroppen og sindet er tæt sammenkoblet, og at bevægelse kan hjælpe med at forbedre indlæring ved at give en fysisk forankring til de abstrakte koncepter, som eleverne lærer. Bevægelse kan også hjælpe eleverne med at forstå og huske information bedre.

Teori om multiple intelligenser: Ifølge denne teori har mennesker forskellige intelligenser, herunder kropslig-kinæstetisk intelligens (evnen til at bruge kroppen og bevægelse til at løse problemer og udtrykke sig kreativt). Bevægelse kan derfor hjælpe med at engagere elevernes kropslige intelligens og styrke deres indlæring på denne måde.

https://ruc-thirdroom.dk/wp-content/uploads/2019/05/VR-projekt.pdf Implementering af Virtual Reality som supplerende læringsmiddel

Populære opslag fra denne blog

små pause lege

Heksefeber

Papirler med og uden papir og ler