Dansk - Seriebøger

 

Den store forskel på skøn- og faglitteratur er , at man i fiktionen skal læse godt nok til at fange det, der står mellem linierner, men faglitteraturens ord er det, de giver sig ud for.

Dansklærerforeningens trebinds børneromaner, skal være letlæste, have en fart over feltet-handling og rumme noget, der på en gang er fantastisk og vedkommende. Hvis de lever op til disse kriterier, har de den force, at den ene bog trækker den næste med sig; det vi kunne kalde serie-effekten.

Kategoorisering:

Handlingen

Lix-tal

Format

Koncept

Bo Skjoldborg, Farlig-serien, romantrilogi 


ABC lette fagbøger, historier om kendte, mindre kendte og ganske ukendte personligheders liv. Lette at læse og ordene finder god støtte i illustrationer, der netop illustrerer. Fælles for de fortalte historier er, at vi skal lære en personlighed, der har udrettet noget særligt, at kende. Ikke specielt var skoleprægede bøger, men sigter imod at være alment oplysende.

Forlag Gjellerup. Johan Brindts små, ultralette "boghylde" bøger. Hver af dem handlede om et dyr. Løven, elefanten eller den famøse kamel. I ganske lidt sværere udformning handlede de fx om danske småfugle.

Link: 


Jens Raahauge, Folkeskolen, Læselyst kan ikke vente - 19. sep. 2021

https://www.folkeskolen.dk/https://www.folkeskolen.dk/1878728/laeselyst-kan-ikke-vente-3?utm_source=newsletter1878728/laeselyst-kan-ikke-vente-3?utm_source=newsletter

Forlag - ABC https://abc-forlag.dk/


Populære opslag fra denne blog

små pause lege

Heksefeber

Papirler med og uden papir og ler