noter om rejse i tid










Hvis det i en given fremtid vil kunne lade sig gøre at bygge en tidsmaskine, så burde den tidsmaskine vel også eksistere i fortiden, i vor nutid, dersom den transcenderer hele tidsbegrebet. 

E=Mc2 

Med sin berømte formel teoretiserede Albert Einstein sig i 1905 frem til, at der er en forbindelse mellem energi, masse og tid. Altså, at energi (E) er lig masse (M) gange lysets hastighed (c) i anden potens (2). 

Einsteins relativitetsteori udlede, at tid faktisk er en påvirkelig faktor - den kan manipuleres.

Tidsmaskinen bliver en rumraket, der kan bevæge sig med en hastighed af 99 procent af lysets hastighed (eksisterende rumfartøjer kan bevæge sig med cirka 0,01 procent af lysets hastighed, men alligevel ...) 

sort hul - et vakuum fyldt med tyngdekraft, der suger alt til sig.man ikke kan komme ud af det igen. det har to ender. 

Supermand, har været i stand til at bevæge sig hurtigere rundt om Jorden end lyset. Hvorved han skruede tiden tilbage






Doctor Who er et britisk science fiction-TV-program produceret af BBC. Programmet viser eventyr som Doktoren, en Tidsherre — ettidsrejsende humanoid rumvæsen, tager på. Han udforsker universet i sin TARDIS, et følende tidsrejsende rumskib. Udvendigt ligner den en blå britisk polititelefonboks, som var et almindeligt syn i Storbritannien i 1963, da serien først gik i luften. Sammen med et udvalg af ledsagere, går Doktoren op mod forskellige fjender mens han arbejder på at redde civilisationer, hjælpe almindelige folk, og rette op på fejl.


Med hensyn til mål, så er indføring i kultur- og samfundsforhold en passende vinkel til at se en masse Dr. Who. Det er også et mål at forstå engelsk med engelske undertekster. 


det kan betale sig også at læse kommentarfeltet












Link til undervisningsforløb:

Frk. Skolelærer - Science fiction historie



Populære opslag fra denne blog

små pause lege

Heksefeber

Papirler med og uden papir og ler