Billedkunst - sport opgaver

Sportsreportager fra de olympiske lege, VM, EM, DM i det ene og det andet, handler om sports resultater.

Der tales om en olympiske ånd. Den handler om, at fremme forenende ideer om fred og samarbejde, om lighed mellem store og små nationer på baggrund af det olympiske deltagelsesprincip samt adskillelse mellem sport og politiske dagsordener.

Olympiskelege giver værtslandet mulighed for at berige verden med sin kultur, præstationer og gæstfrihed.

Mål

-analyse af en sportgrens visuelle fremtræden

-arbejde med foto, maleri, Nasubi/papkassetableau, video, logodesign

Opgaver:





3 af nedenstående opgaver vælges. Opgaverne kan tilpasses/redesignes, så de matcher egen interesse i eller erfaring med sport. Der skal være en spredning i udtryksformer og genrer, således, at du både arbejder analogt og digitalt og vælger forskellige tilgange. Du er selvfølgelig velkommen til at løse flere af opgaverne.






1. Dit lokale stadion:

fotografér og eller videofilm dit lokale stadion. Overvej hvilket blik du anvender, når du fotograferer/filmer. Hvilken historie vil du fortælle? Hvad/hvilke sider vil du vise. Er du f.eks.:




- arkitekturfotograf, der skal prøve at få stadionet til at fremstå som et lækkert, cool byggeri


- er du kunstner på jagt efter særlige vinkler, en særlig æstetik, forfaldsæstetik mv.


- er du dokumentarist, der skal registrere dette stadion


- er du antropolog, der skal prøve at forstå og fortælle om det ’mærkelige’ og ’fremmedartede’ liv, der udspiller sig og om menneskene (spillerne, trænere tilskuere osv.), der bruger dette stadion


- er du ingeniør, der skal gå stadionet efter mhp. fejl og mangler


- er du tilskuer, der vil dele din oplevelse med andre fans på youtube


- dit eget/egne valg







2. Undersøg hvordan spillerne fejrer, at de har scoret mål (goal celebrations). Opfør og film et af ritualerne. Lav filmen, så den ligner en instruktionsvideo (f.eks. til fitness centeret). Udarbejd derefter jeres eget ritual/performance som I filmer på samme måde.







3. Mig selv sammen med mit fodboldidol (eller et andet sportsidol): Lav et maleri







4. Design et nyt logo til din lokale klub (din egen, dine børns, din lokale sportsklub). Det kan være alle mulige sportsgrene i denne opgave.







5. Undersøgelser af logoer fra en bestemt periode og en bestemt sportsgren. Research på kulturen omkring denne sportsgren med fokus på de visuelle udtryk. Redesign af LOGO. Installation(-sskitse) som viser trofæers placering og den fysiske udfoldelse af ritualer. LOGOdesign (i A3) og installationsskitse.




6. Udøvernes placeringer på banen oversættes til et grafisk udtryk i 2D eller 3D. Vælg fem taktiske opstillinger fra en kamp, f.eks. startopstilling, angreb, mandsopdækning og hjørnespark/indkast eller tilsvarende. Vælg farver, malemåde, typografi, layout og komposition med tanke på hvad der karakteriserer den pågældende sportsgren. Tegning og maleri eller digitalt design i udprint (A3) Installationsskitse.




7. Fokus på omklædningsrummet, hvor holdets sociale dynamik grundlægges. Dokumentar foto eller film, der viser holdet fra spillerne mødes, klæder om, spiller, lægger planer i pausen, spiller og runder af i omklædningsrummet. Gennem hvilke visuelle tegn ytrer den sociale struktur sig? Foto/video i dokumentar genren. Installationsskitse, der behandler de sociale processer i omklædningsrummet.




8. A. Fokus på kropssprog of kropsudtryk før og nu i en sportsgren, der vægter det æstetiske udtryk som f.eks. sportsdans. B. Fokus på beklædning, design af kjoler og dragter, brug af tekstilernes karakter i det i det æstetiske udtryk. Ritualer ved kåring af vinder




9. Sport og livserindringer. Kombiner avisudklip med familiefotos, fx fra juni 1992. Genskab den kontekst du var i, da du oplevede den pågældende sportsbegivenhed. (Roskildefestivallen eller cykler, der gøres klar til cykelrejse). At deltage som udenforstående. Parafrase over Oddsets reklamefilm (http://musikadisco.com/videos/ver/danske-spil-reklame;xZBkslRYzSw) Et grafisk blik på kropspositurer under en sportsbegivenhed, gengivet i S/H eller i 3D jerntråd med sort ostevoks. Fotocollage analogt eller digitalt. Video. Tegning/ maleri eller skulptur.




10. Dit eget forslag, som viser den visuelle side af en sport, og hvor du tænker over hvilke paralleller der er mellem sportens kultur og samfundets kultur. Min opfordring her er at I tager udgangspunkt i skitser til hvordan man kan udtrykke den ide eller impuls til ide, I har hver især. Hvis I arbejder visuelt med skitser, er det lettere for jer at realisere de tanker I har




11. Lav et konceptuel installation/tableau, som forholder sig til/diskuterer problemstillinger, der vedrører fodbold/sport. Som nasubi galleri:














Kilde artikelbasen:








Arvedsen, Karsten (2002): ”Billedkunstfaget og brugen af multimedier i spændingsfeltet mellem kunsten og den øvrige visuelle kultur”: 42-66 i Mie Buhl (red.): Billeder og multimedier. Dansklærerforeningen


Arvedsen, Karsten og Helene Illeris (2006): ”Mellem kunstblik og antroblik”: 26-30 i Billedpædagogisk Tidsskrift, 3/2006


Korsgaard, Ove, 2009, Sport som modernitetens æstetiske agent i Tekster


Diverse kataloger fra kunstudstillinger om fodbold, som I ser i undervisningen


Skysports
http://live.skysports.com/ScoreCentre/football.html
Engelsk fodbold med mere
Bundesliga
http://liveticker.bundesliga.de/de/co12/se9024/md29/#,n1
Tysk fodboldAllsvenskan
http://svenskfotboll.se/livescore/#?game=000001027
Svensk fodbold
Superliga
http://www.superliga.dk/
Dansk fodbold
http://www.marca.com/eventos/marcador/futbol/2012_13/primera/jornada_32/mal_ray/
Spansk fodbold


Før noget ideelt, ikke økonomist, men moralsk hvordan samfundet burde være, en ny verdens religion/ham der har startet olympiaden, få unge arbejder til at leve et sundt og fornuftigt liv. dyrke sport, undlad at drikke,
I dag forbrugeren.
Yoga, blød magtudøvelse, pas på ikke at vende det ind af.

Populære opslag fra denne blog

små pause lege

Heksefeber

Papirler med og uden papir og ler